Live Streaming


Στατική ανανεώσιμη εικόνα

Δίκαια-Έβρου-ΚάμεραPower by

 Time-lapse

Generalovo › North-West: Dikaia



Η κάμερα φιλοξενείται από



Δίκαια Έβρου Κάμερα
Dikaia Evros Camera

Τι βλέπουμε ; 
Η κάμερα έχει προσανατολισμό Βορειοδυτικό, προς τα χωριά Ορμένιο και Πτελέα! Στη δεξιά πλευρά της κάμερας κάτω από τα πυκνά δέντρα διασχίζει την περιοχή ο ποταμός Έβρος, οριοθετώντας τα βορειότερα σύνορα της χώρας μας !


Επίσης...
Τα Δίκαια είναι οικισμός του Νομού Έβρου και ανήκει στον Δήμο Ορεστιάδας. Μέχρι την διοικητική μεταρρύθμιση του 2011, ήταν έδρα του δήμου Τριγώνου. Έχουν πληθυσμό 561 κατοίκους (2011).Τα ερείπια της εντοπίζονται πλησίον του παραλιακού χωριού του Φαναρίου στον νομό Ροδόπης,κοντά στης ακτές της Βιστωνίδας λίμνης. Τα νομισματικά ευρήματα μαρτυρούν την ύπαρξη της πόλης από τον 6ο αιώνα π.Χ.
Ο Στέφανος Βυζάντιος αναφέρει ότι την πόλη την ίδρυσε ο υιός του Ποσειδώνα, ο Δίκαιος.Πιθανώς οι πρώτοι ιδρυτές της πόλης να ήταν από τη Σάμο, κάτι που εξάγεται από το γεγονός της ομοιότητας των παραστάσεων πάνω στα νομίσματα. Ο Ηρόδοτος αναφέρει τη Δίκαια στη περιγραφή που δίνει για την πορεία του στρατού του Ξέρξη το 480π.Χ.Στους φορολογικούς καταλόγους της "Δηλιακής" συμμαχίας εμφανίζεται ως "Δίκαια παρ' αβδηρα". Στη ρωμαϊκή περίοδο αναφορές για τη Δίκαια βρίσκουμε στον Ψευδοσκυλακα, τον Στράβωνα και τον Πλίνιο. Η πόλη μνημονεύεται ως "Δίκαιοπολις" μέχρι τον 6ο αιώνα μ.Χ.

 

LIVE ΚΑΜΕΡΕΣ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
Καστοριά Φωτεινά Πιερίας Σουφλί Έβρου
Ξινό Νερό Φλώρινας Νέος Παντελεήμονας Δίκαια Έβρου
Νεράιδα Κοζάνης Κατερίνη Αλεξανδρούπολη
Φλώρινα Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης  
Ψαράδες Φλώρινας Μακρύγιαλος Πιερίας  

Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκη  
  Δερβένι Θεσσαλονίκης  
  Λητή Θεσσαλονίκης  
  Λιθότοπος Σερρών - Κερκίνη  
  Νέοι Πόροι Πιερίας  
  Νάουσα Ημαθίας  
  Άφυτος Χαλκιδικής  
  Παλαιοχώρι  

 

Flag Counter